mandag den 5. september 2016

Brugmansia

Noget af det, jeg har brugt tid på i stedet for at strikke, er disse her.
Brugmansia, eller Engletrompeter.
De findes i et utal af variationer.
De blomstrer overdådigt
De dufter helt vidunderligt
Jeg er vild med dem.
Brugmansia
Angels Flowerdream her, blomstrede i Juli måned med en kaskade af hvide blomster.
Planten her er ca. 1 1/2 meter høj, men jeg har nogle, som er over 2 meter høje.
Nu fandt jeg så ud af, at jeg kan regulere størrelsen på billederne.
 
 

7 kommentarer:

 1. De er bare så fantastiske, Mona og sikke blomsterrigdom på dine fotos :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den rene skære blomsterhimmel lige for tiden. Jeg stornyder det :-)

   Slet
 2. Først vil jeg sige: Jeg er da glad for at høre, at du igen er begyndt at strikke - uha, jeg blev helt urolig ;-) Engletrompeter er godt nok imponerende planter - det er et pragteksemplar, du har :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går ikke uden strik ;-) Særligt ikke med det lager jeg har fået samlet. Nu har jeg så også fået smlet en ordentlig masse engletrompeter- hm, jeg er vist bare en samler ;-))

   Slet
 3. Ih hvor er det da bare nogle smukke engletrompeter - og en plante, jeg slet ikke kender. Er den nem at få til at vokse her på vore breddegrader ? (jeg går ud fra den hører hjemme under sydlige himmelstrøg). Det er da helt imponerende så stor din er blevet.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er utroligt smukke og om aftenen udsender de de dejligste fine dufte. Den kan ikke tåle frost, så det er en udfordring med vinteropbevaring, meeen vi finder ud af det lige så stille. Nogen af dem har jeg haft i 5-6 år, så de er hele små træer nu.

   Slet
 4. Husk at englebasun er en giftig plante.De dufter fantastik om sommeren men lugter rædselsfuldt om vinteren.Det er nemt at lave stiklinger.Klip nogle topskud af og sæt dem i vand.Der bliver hurtigt dannet rødder.Jeg har træer der er 30 år gamle.De står i et rum jeg ikke bruger så meget pga lugten.Før i tiden flyttede jeg dem ud ,men de blev stjålet-så det holdt jeg op med.Jeg har haft dem i alle farver.

  m.v.h. Brit

  SvarSlet