onsdag den 30. marts 2011

Gourmetaften på Nørlund.

I lørdags var vi til gourmetaften på Nørlunds Gæstebud.
Rasmus Munk Thomassen, som er oplært af Martin, vandt jo guld i DM for kokkeelever.

Menuen var ikke den samme, som Rasmus vandt på (vi var ca 55 gæster). Men den var lavet "med udgangspunkt i vindermenuen ved DM"
Der var seks delikate retter, med nøje afstemte vine til.Her er hovedretten: Stegt svinekam & braiserede svinekæber, serveret med confiteret kartoffel, stegt foie gras, samt kalve glace.
Meget, meget lækkert.Her er Rasmus ved at lave: "Æbleinspireret dessert, med et udvalg af marengs, vanilje og rygeost" - hvad siger I så? - rygeost!!  Men det var en af ingredienserne i desserten til DM.
Det var overraskende med rygeostsmagen, men det smagte rigtig dejligt. Det var sådan en dessert, man kunne sidde og "plukke i" og få forskellige smagsnuancer frem.
Den var dejligt let, og kunne sagtens nydes, selv efter fem smagsmættede retter.


Dessertvinen, en riesling "Vin de Glacier" fik vi skænket op, fra denne sjove fyr. Når man drejer den, så ligger der lige præcis et glas vin i den nederste krumning på halsen - fancy!!
Flot Rasmus: Du får alle de stjerner af mig, som man kan få!-og det gør du også David, for valg af udsøgte vine, nøje afstemt efter retterne.
Det var en fornøjelse!!


Dejlig aften - vi kommer gerne igen!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar