mandag den 17. oktober 2011

En glad gris.

Det er sådan en, vi lige har lagt i fryseren
Den var så glad, fordi den boede hos en økologisk frugtavler, hvor den kunne mæske sig i æbler og pærer og vindruer og hvad den ellers kunne grave frem af mulden med sin stærke tryne.

Den gik udenfor, sammen med sine tre søskende, og blev brunede af solen og vaskede af regnen.

Så blev den godt nok lige pludselig kørt på slagteriet og skudt!

Det er jo ikke så sjovt, men det var dét den var bestemt til!

Det tog ikke så lang tid
- det meste af tiden gik den og havde det rigtig dejligt!!




Nu ligger den i min fryser, og skal give mig gode smagsoplevelser i vinter.

Det var Martin, som havde sørget for dejligt kød til os.

Jeg spurgte, om jeg måtte tage et profilbillede
-det måtte jeg gerne!



Vi havde i mange år, et lille hobbylandbrug, hvor vi blandt andet havde køer.





Jeg blev ofte spurgt, om det ikke var svært, at slagte og spise de dyr, man havde gået og passet og kælet for.
Jo, det er svært at tage et liv, og det synes jeg også det skal være.
Men det har altid betydet meget for mig, at dyrene har haft et godt liv - er blevet behandlet ordentligt, med respekt for deres behov.
Det kunne jeg sørge for at de havde hos mig!
Nu bor jeg i en by, og så har jeg ikke den mulighed længere.

Men så var det dejligt, at Martin vidste hvor der var en glad økogris!

4 kommentarer:

  1. Ahhh, en dejlig klappegris!
    Og smukke køer!
    Godt jeg har to pelse fra de søde køer!
    Hvis Martin har nogen klappegrise til overs, så kender jeg nogen, der gerne aftager :-)

    SvarSlet
  2. Det skal jeg huske Ann. Ellers må du jo komme og smage her hos mig!

    SvarSlet
  3. Glade grise, giver glade maver.

    SvarSlet
  4. Det er så sandt som det er sagt Mette Lykke.

    SvarSlet