tirsdag den 29. marts 2011

Helt fra bunden - næsten. Del II.

Nu er jeg blevet færdig med mit hjemmespundne garn  og jeg fik brugt rub og stub. Jeg strikkede bare til der ikke var mere garn!!


Jeg startede i nakken, med syv masker, og tog en maske ud i begyndelsen - på hver side af de tre midterste - og i slutningen af hver anden omgang.
Det er jo mig selv, som har spundet garnet, og det er "lidt" ujævnt ( jeg kan godt lide det på den måde) - nogle steder er det meget tyndt, andre steder knap så tyndt.
Jeg har strikket skiftevis fire pinde med dobbelt, og seks pinde med en enkelt tråd.
Da der ikke var mere hjemmegjort garn, gik jeg på lageret og fandt en cashmere/lammeuld-blanding fra garnudsalg.dk, og jeg havde heldigvis lige en farve der passede.
Kirstens bog fandt jeg et mønster "Spidsblonde med huller", dét skulle det være!!Mønsteret går over 17 masker, så dem slog jeg op, og så strikkede jeg ellers mønster og strikkede den sidste maske sammen med en maske fra sjalet, indtil der ikke var flere masker - det var så også deromkring, at jeg kunne huske lidt over halvdelen af mønsterrapporten, som går over 16 pinde!!
Jeg er ikke nogen ørn til at lære mønsterrapporter!!

Nå ja, og så skal vi jo også lige huske Lauras fine mærke:

Nu er sjalet færdigt, det er strikket udelukkende med retmasker.
Jeg er tilfreds med det, det er blødt og lækkert. Jeg er vild med farverne, og der er ingen, som har et mage til!!


7 kommentarer:

 1. Ja - det må siges at være unika. Og hvor er det bare smukt. Tillykke med det.

  SvarSlet
 2. Det er meget smukt og det må være en ganske særlig stor fornøjelse, at du selv har spundet garnet.

  SvarSlet
 3. Tak Sigrid og Pia. Det er sjovt at være med "hele vejen" - næsten - og tidskrævende! Men så er fornøjelsen jo det større, når jeg bruger det!!

  SvarSlet
 4. Meget smukt og fuldendt!

  SvarSlet
 5. Sikken dog en lækker struktur og farvesammensætning.

  SvarSlet
 6. Velkommen her, Linnea. Ja, det var en meget smukt indfarvet silke/uld blanding, - gyldne - blå og grønne nuancer. Jeg faldt for det lige med det vuns.Og strukturen, ja, jeg kan godt lide det sådan lidt ujævnt til det her formål.

  SvarSlet